Siirry pääsisältöön

Karelian opinnäytetyön ohje: Toimeksianto

Nämä ohjeet on tarkoitettu kaikille Karelia-amk:n koulutusaloille opinnäytetyöprosessin ja opinnäytetyön raportoinnin malliksi. Ohjeistuksen on laatinut Karelian opinnäytetyöryhmä.

Mistä toimeksianto?

Ammattikorkeakoulun opinnäytetyöt ovat pääsääntöisesti hankkeistettuja eli ne tehdään toimeksiannoista. Työelämän toimeksiannon opinnäytetyöllesi voit saada esimerkiksi harjoittelu- tai kesätyöpaikastasi. Voit tiedustella niitä myös opettajiltasi tai Karelia-amk:n omista tutkimus- ja kehittämishankkeista.  Toimeksiantajan etsimisessä kannattaa hyödyntää omia verkostoja ja kontakteja sekä työnhakuportaaleja.

Opintojesi aikana olet kerryttänyt itsellesi monenlaista osaamista, josta on hyötyä työ- ja elinkeinoelämälle.  Ennen kuin otat yhteyttä mahdolliseen toimeksiantajaan, selvitä, mitä osaamista sinulla on tarjota. Mikä olisi toimeksiantajan kannalta merkityksellistä ja hyödyllistä? Mitä sellaista voisit tarjota, josta olisi toimeksiantajalle hyödyllistä käytännön toiminnoissa?

Toimeksiantosopimus

Mikäli teet opinnäytetyön toimeksiannosta, siitä tehdään sinun, toimeksiantajan ja ammattikorkeakoulun välinen kirjallinen toimeksiantosopimus. Sopimuksessa määritellään osapuolten sitoumukset ja vastuut. Toimeksiannossa tulee sopia immateriaalisista oikeuksista, jos työhön niitä liittyy.

Mikäli haluat irtautua toimeksiantosopimuksesta, sinun tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti muille sopimuksen osapuolille. Sopimuksen purkamisen jälkeen olet velvollinen palauttamaan tai tuhoamaan toimeksiantajalta saamasi aineistot.

HUOM! Toimeksiantosopimusta ei laiteta opinnäytetyön liitteeksi.

Otsakorven Säätiön apuraha

Otsakorven Säätiö tukee hakemusten perusteella paikallisten yritysten toimeksiantona tehtäviä opinnäytetöitä 500 eurolla / opiskelija. Katso hakukriteerit ja -ohjeet täältä.

http://www.karelia.fi/fi/tutkimus-kehitys/avoin-tiede-ja-tutkimus