Siirry pääsisältöön

Etsi ja löydä - tiedonhakijan matka

Tämä opas auttaa sinua eritasoisissa tiedonhaun ongelmissa.

Mistä muualta löydät kirjoja ja muita aineistoja?

Joensuun alueen muut kirjastot:

Joensuun alueella toimii sekä kaupungin- että yliopistokirjasto. Lainataksesi näiden kirjastojen aineistoja tarvitset rekisteröityä kyseiseen kirjastoon asiakkaaksi. Näiden kirjastojen kokoelmat näet myös Karelia-Finnassa, kun teet haun. Kirjastot löytyvät erillisiltä välilehdiltä hakutulosten yläpuolella.

 

Itä-Suomen yliopiston kirjasto (UEF):
haku kokoelmasta | Joensuun kampuskirjaston aukioloajat

Asiakkaaksi rekisteröityminen (kirjastokortti):

  • Yliopiston ulkopuolisille asiakkaille tarkoitettu asiakkaaksi rekisteröitymislomake netissä, täytä se ja odota sähköpostiviestiä, jossa kerrotaan toimintaohjeet.
  • Kirjastokortilla et pääse lainaamaan/lukemaan e-aineistoja, vaan niiden käyttö on aina paikan päällä kirjastossa.

 
Vaarakirjastot:
haku kokoelmasta | palvelupisteet ja aukioloajat

Asiakkaaksi rekisteröityminen (kirjastokortti):

  • Henkilökohtaisen kirjastokortin ja PIN-koodin saat kaikista Vaara-kirjastoista esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin. Käy siis kirjastossa paikan päällä.

Kirjastot muualla Suomessa

Jos esimerkiksi asut muualla päin Suomea, niin voit käyttää oman alueesi kirjastoja. Kirjastohakemistosta löydät lähelläsi olevat kirjastot. Kysy aina sieltä kirjastosta mitä haluat käyttää, kuinka pääset asiakkaaksi (saat kirjastokortin ja/tai pin-koodin) ja miten heidän aineistojaan voit käyttää. Kirjastoissa palvellaan ja autetaan kyllä mielellään.

  • Suomalaisia amk- ja yliopistokirjastoja voivat käyttää muutkin kuin kyseisen organisaation opiskelijat ja henkilökunta. 
  • Suomalaisissa yleisissä kirjastoissa on monipuolisia aineistoja tietokirjoista kaunokirjallisuuteen, musiikkiaineistoista peleihin ja elokuviin.

Kaukolainaus

Kaukolainaus on kirjastojen välistä lainaustoimintaa. Kaukolainauksen kautta voimme pyytää painettuja aineistoja lainaan, jos etsimääsi painettua kirjaa/lehteä ei ole meidän, Itä-Suomen yliopiston kirjaston tai Vaarakirjastojen kokoelmissa. Voit etsiä aineistoja esim. Finna.fi -palvelusta.

  • Huomaathan, että kaukolainaus voi olla joko ilmaista tai maksullista, riippuen kirjastosta mistä aineistoa pyydetään lainaksi.
  • Kysy lisää sähköpostitse: asiakaspalvelu.kirjasto@karelia.fi, autamme mielellämme! Kerro viestissäsi mahdollisimman paljon tietoja etsimästäsi aineistosta (esim. teoksen nimi, tekijä(t), julkaisuvuosi), jotta pystymme palvelemaan sinua nopeammin.

Finna.fi -palvelu

Finna.fi -palvelu on hakupalvelu, josta löytyy satojen kotimaisten toimijoiden aineistoja. Finna.fi -palvelusta löydät eri kirjastojen, museoiden ja tutkimuslaitosten jne. aineistoja. Myös ilmaisia verkkojulkaisuja voit löytää Finnasta. Erilaisia aineistotyyppejä on runsaasti: lehtiä, artikkeleja, valokuvia, opinnäytetöitä ja paljon muuta.

  • Huomaathan, että kaikki verkkoaineistot EIVÄT ole avoimesti käytössä organisaation ulkopuolisille asiakkaille (esim. korkeakoulukirjastojen ostamat lisensoidut tietokannat tai e-kirjat). Ne ovat yleensä käytössä vain kyseisessä kirjastossa paikan päällä, ei siis etänä. 
  • Yleisissä kirjastoissa (kaupungin- ja kunnankirjastot) e-kirjoja voi monesti lainata kyseisen kirjaston kirjastokorttia ja pin-koodia käyttäen.

 

http://www.karelia.fi/fi/tutkimus-kehitys/avoin-tiede-ja-tutkimus