Tyypillisiä TKI-toiminnassa kerättäviä aineistoja ovat:
Aineisto voidaan määritellä TKI-projektissa / tutkimuksessa tuotettavaksi ja/tai käytettäväksi
materiaaliksi, jota analysoimalla pyritään TKI-projektin tavoitteeseen / vastaamaan tutkimusongelmaan. Tutkimuksen läpinäkyvyyden, luotettavuuden, toistettavuuden ja todennettavuuden vuoksi on pystyttävä osoittamaan, mihin aineistoon tutkimuksen tulokset perustuvat.
Kaikkea aineistoa ei välttämättä tarvitse kerätä itse. Sopivaa aineistoa voi olla jo tarjolla, esimerkiksi rekisteriaineistoja tai erilaisista data-arkistoista saavilla olevaa avointa dataa.
Lähde ja lisätietoja: Tietoarkisto: Aineistonhallinnan käsikirja: Aineistonhallinnan suunnittelu: Aineisto
Kareliassa tuotettujen tutkimusaineistojen metatiedot löytyvät Reportronic-järjestelmän Aineistot-osiosta sekä www-sivuilta. Merkittävien tutkimusaineistojen tiedot löytyvät myös kansallisesta tiedejatutkimus.fi -palvelusta.
Tiedejatutkimus.fi on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Palvelusta löytyy mm. korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tuottamia julkaisuja ja tutkimusaineistoja.
EUDAT-B2FIND on eurooppalainen aineistojen kuvailu- eli metatietojen tietokanta. Palvelu on on osa laajempaa Horizon 2020 -rahoituksella totetettua kokonaisuutta.