Hermiö, A., Merimaa, M., Wallin, R., Wegmüller, M., Åman Kyyrö, M. 2021. Hankeviestijän käsikirja. Metropolia-ammattikorkeakoulu. Julkaisu on suunnattu erityisesti ammattikorkeakoulukentällä hanketyötä tekeville arkea helpottamaan.
vastuullinentiede.fi - Julkaiseminen
Tiedeviestintä - opas tutkijalle. Helsingin yliopisto. 2016.
Tieto käyttöön - viestintäopas. 2014.
Helsinki: Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta.
12 + 1 kohtaa : näin kirjoitat täydllisen blogitekstin. (OmniPartners/Digia)
Jalonen, H. & Kokkola, J. Enabling co-creation through Twitter - A Guidebook for Research Project Communication. Turku University of Applied Sciences.
SomeTutkijalle opastaa, miten tehostat vietintääsi ja vaikuttavuuttasi sosiaalisen median avulla.
Lähde: Poutanen, P. & Laaksonen, S-M. 2015. “Miksi vaivautua?” Tutkimusmaailman trendit haastavat tutkijat viestimään työstään. [Blogikirjoitus]. Saatavana: http://blogs.helsinki.fi/tiedeviestinta/
Tutkija, näin kirjoitat nasevasti tieteestä – Kolme vinkkiä
1. Kuka lukijasi on ja mikä häntä kiinnostaa?
Ennen kuin alat kirjoittaa, mieti, keitä haluat tekstilläsi saavuttaa. Päätä tekstisi näkökulma ja painotus sen mukaan, kirjoitatko esimerkiksi tavallisille kansalaisille, päätöksentekijöille vai tuloksiasi mahdollisesti hyödyntävälle ammattiryhmälle.
2. Etsi innostusta yhteistyöstä
Lukija huomaa, jos teksti on kirjoittajalle pakkopullaa. Kiinnostavimmat tekstit kumpuavat tutkijan omasta intohimosta tutkimustaan kohtaan. Jos yksinään kirjoittaminen tuntuu puurtamiselta, niin hyvässä seurassa ja keskustelun kautta tekstiin voi saada eloa. Pyydä apua kollegoilta, kavereilta tai perheeltä.
3. Älä anna tekstisi hautautua arkistoihin
Kun olet käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa tekstiisi, älä anna sen hautautua arkistoihin. Jaa tekstiä sosiaalisessa mediassa ja laita se rohkeasti kaikille kiinnostuneille. Saamasi palaute voi olla seuraavan tekstisi aihe.